Jurnalul unei Femei simple - 15

duminică, 6 aprilie 2014

Pentru astazi (data/hora)... 6 aprilie 2014, 21.22
  
Afara ... e tare frig. Zici ca vin sarbatorile de iarna, nu cele pascale. Sper sa se indrepte vremea si sa fie frumos de Florii. Imi aduc aminte ca anul trecut am fost la Manastire la Hadimbu. Poate istoria se repeta...

 Ieri... am fost la mama. Am plecat pe o vreme ploioasa dimineata, mai mult cu gindul de a nu ma duce... Ma simteam tare obosita si as fi lenevit in pat vreo jumatate de zi. Spre surprinderea mea m-am incarcat cu energie si m-am intors la Iasi incarcata si cu bunatati.

Azi... am fost cu doua colege la cofetarie. M-am bucurat sa gasesc savarine de post. Am baut si o cafea buna si parca ziua nu a ami fost asa mohorita!

Mă gândesc ... sa termin saptamina aceasta curatenia. E un obicei pe care l-am preluat de la mama careia nu-i placea sa stearga geamuri si sa spele covoare in saptamina mare. Poate nu reusea sa ajunga in fiecare zi la denii, dar macar avea parte de o saptamina linistita.

Sunt recunoscătoare pentru ... masina de macinat nuca primita ieri de la mama. Nou-nouta, cumparata acum 25 de ani de la rusi, alba si frumoasa.
 
Din bucătărie ... fructe si mincare de fasole; rulada cu nuca si cornuri cu gem de piersici.

Citesc ... Ne vorbeste Parintele Porfirie... Impresionanta carte... n-am putut sa o las din mina pina nu am terminat-o.

Ceea ce astept (sper) ... sa vina ziua de miercuri sa-mi iau perdeaua pe care am lasat-o la cusut. M-am gindit sa schimb perdeaua de la balconul de la bucatarie si am dat comanda de una noua de la Baumax. Abia astept sa o pun la geam.
 
Ascult ... televizorul. M. se uita la o emisiune.

În casa ... e cald. Stiu ca sintem in luna aprilie, dar nu am putut sa nu pornesc centrala. Curatenia e in desfasurare, dar nu mai sint multe de facut. Deja am spalat si pus la geam pederlele, covoarele sint curate si asteapta sa fie puse pe jos, cu hainele ar mai fi ceva de munca, dar sper sa o scot la capat.

Ce mai mesteresc... mi-am luat niste hirtie creponata de la Lidl si am taiat citeva fisii. Au iesit niste trandafirasi micuti care au stat pe canapea pina ieri cind m-am gindit sa-i folosesc la un platou cu flori decorative. Faceam curat si am dat peste o punga cu flori de uscate cu miros de levantica pe care le-am primit in urma cu 4 ani. Din bucatarie am luat un platou dreptunghiular gri care nu-mi placea in mod deosebit, am rasturnat punguta cu flori  si am pus ici-colo si trandafirasii.

Unul dintre lucrurile mele preferate ... bauturile amare: suc de grefe, ceai de pelin, anghinare, cafea...

Un citat care imi place: "Cand gradina sufletului tau este plina de spini (patimi), nu incerca sa le dezradacinezi, caci te vei afla continuu traumatizat si murdarit, tot ocupandu-te de ele. Da-ti toata puterea florilor sufletului tau; uda-le si atunci spinii se vor desprinde singuri. Si cea mai minunata floare este iubirea de Hristos. Daca o uzi la radacina si va creste, toti spinii se vor ofili. Iubirea lui Hristos inseamna sa-i iubesti pe toti cei pe care El ii iubeste."

Aici este o imagine pe care am gândit să o împărtășesc:
 
...platoul meu cu flori decorative...

   Taniusa ne gazduieste jurnalele! Fiti indiscrete si faceti-i o vizita!

8 comentarii:

  1. Foarte frumos ti-au iesit! Si eu am cumparat hartie creponata dar varianta care are culori mai tipatoare:d, nici nu mi-as fi inchpuit ca pot iesi niste trandafirasi asa de draguti. Sa dea Domnul sa ajungeti la Hadambu sau la alta manastire si anul acesta.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut-o si pe cea "tipatoare", dar casa noastra e cam "pastelata" si nu se potrivea. Deja am primit telefon de la o prietena care ma roaga sa merg cu ea si cei trei copilasi pe care ii are la Hadimbu. Abia astept!

      Ștergere
    2. Amedeya ai cumva un tutorial despre cum se fac trandafirasii?

      Ștergere
    3. https://www.youtube.com/watch?v=7ZkXi0WtYc8

      https://www.youtube.com/watch?v=27YdGz0olrU

      Ca sa nu stric hirtia, eu chiar mi-am cumparat o bucata de panglica de satin si am exersat de zeci de ori pina am deprins tehnica. L-am invatat chiar si pe Marius si era bucuros ca i-au iesit si lui.

      Cind m-am apucat sa-i fac din hirtie creponata, am lasat-o asa sul si am taiat din ea o bucata de 5 cm latime si am inceput sa fac tradafirii. Dupa ce au fost gata i-am lipit intre petale cu putin lipici sa nu de desfaca.

      Spor si doamne ajuta sa-ti iasa. Ori de cite ori dau peste o bucata de panglica prin casa, trandafiri ies din ea. :) O desfac si iar ma apuc.:) E modul meu de a ma destresa.

      Sper sa mai invat sa fac si altceva!

      Ștergere
  2. super fila de jurnal! Super ornamentul dar si citatul, o sa-l copiez in caietul meu scrap. :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ornametul l-am facut mai mult de nevoie, ca sa nu arunc o punga cu flori uscate care statea nedesfacuta prin casa de mai bine de 4 ani. Deja nu mai miros a "levantica", dar arata dragut pe platou. Daca nu ar fi fost aranjamentul, am fi avut acum o masa goala!

      Ștergere
  3. Imi pare rau ca nu reusesc nici cum sa te trec in blogroolul meu. :((
    am un calculator varza...
    o sa mai incerc :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nici eu nu ma laud cu unul mai bun, desi lucrez intr-o firma de IT. Stii vorba: cizmarul ramine cu papucii nefacuti... :)

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...